tisdag 8 maj 2012

Strösselrutor


Botten

150 g smör

1 dl mjölk

3 ägg

3 dl socker

4½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker


Glasyr

50 g smör

ca 8 dl florsocker

ca 2 msk vatten

rosa pastafärg

strössel


Smält smöret. Häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och smörblandningen växelvis i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter i 175 gradig ugn. Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt. Tillsätt några droppar rosa pastafärg och rör om igen. Bred glasyren på kakan och strö över strössel. Skär i bitar när glasyren stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar