Botten
150 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
50 g smör
ca 8 dl florsocker
ca 2 msk vatten
rosa pastafärg
strössel
Smält smöret. Häll i mjölken och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen och smörblandningen växelvis i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter i 175 gradig ugn. Låt svalna.
Glasyr: Smält smöret. Tillsätt florsocker och vatten, rör slätt. Tillsätt några droppar rosa pastafärg och rör om igen. Bred glasyren på kakan och strö över strössel. Skär i bitar när glasyren stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar