tisdag 13 december 2011

Kinuski glögg kaka

Den här kakan gjorde jag till min födelsedag.


 
Botten

100 g smör

1 dl socker

1 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl havreflingor

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel


Fyllning

6 gelatinblad

200 g naturell färskost

1 burk kvarg

2 dl kinuskisås

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 paket Flora Vanilla


Glögg gele´

6 gelatinblad

4 dl glögg


Vispa smör och socker till skum. Tillsätt ägg under omrörning. Blanda i de torra ingredienserna och häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 20 minuter.

Lägg gelatinbaden i blöt i kallt vatten. blanda färskost, kvarg, kinuskisås och sockren. Vispa Flora Vanilla till skum och tillsätt den i smeten. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten och häll gelatinblandningen i en tunn stråle i smeten. 
Lägg bottnet i formen och häll smeten ovanpå bottnet. Ställ i kylskåp till nästa dag. 

Glögg gele`: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm lite glögg och lös upp gelatinbladen i glöggen. Häll gelatinblandningen i glöggen och häll försiktigt gelen på kakan. Låt stelna i kylskåp i några timmar. Dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar