Den här kakan gjorde jag till min födelsedag.
Botten
100 g smör
1 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl havreflingor
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Fyllning
6 gelatinblad
200 g naturell färskost
1 burk kvarg
2 dl kinuskisås
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 paket Flora Vanilla
Glögg gele´
6 gelatinblad
4 dl glögg
Vispa smör och socker till skum. Tillsätt ägg under omrörning. Blanda i de torra ingredienserna och häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i 20 minuter.
Lägg gelatinbaden i blöt i kallt vatten. blanda färskost, kvarg, kinuskisås och sockren. Vispa Flora Vanilla till skum och tillsätt den i smeten. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten och häll gelatinblandningen i en tunn stråle i smeten.
Lägg bottnet i formen och häll smeten ovanpå bottnet. Ställ i kylskåp till nästa dag.
Glögg gele`: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm lite glögg och lös upp gelatinbladen i glöggen. Häll gelatinblandningen i glöggen och häll försiktigt gelen på kakan. Låt stelna i kylskåp i några timmar. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar