torsdag 6 oktober 2011

Morotskaka med vitchoklad



Botten

3 dl vetemjöl

2½ dl farinsocker

2 tsk kanel

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 g vitchoklad, riven

3 dl finriven morot

3 ägg

1 dl olja

150 g färskost, naturell


Glasyr

100 g vit choklad

200 g färskost, naturell

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker


Blanda de torra ingredienserna, chokladen och de rivna morötterna i en skål. Blanda i en annan skål ägg, olja och färskost. Häll blandningen i de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i en form och grädda i 200 grader i 20-25 minuter. Låt svalna.
Blanda färskosten med florsocker, tillsätt den smälta chokladen under omrörning. Tillsätt vaniljsocker. Bred glasyren på kakan. Dekorera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar