Kakan innehåller citron- och jordgubbsmousse.
Använde färdigt tårtbotten.
Fuktning
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
Jordgubbsmousse
3 gelatinblad
½ paket vispgrädde
½ burk kvarg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
Citronmousse
3 gelatinblad
1 paket vispgrädde
1 burk kvarg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
Garnering
2 paket vispgrädde
½ dl socker
sockermassa
Tillred jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea jordgubbarna. Blanda kvarg och sockren i jordgubbspuren. Vispa grädden. Blanda ner vispgrädden. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen.
Tillred citronmoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden och blanda i kvarg och sockren. Riv skalet från halva citronen och blanda i smeten. Pressa citronen. Värm upp lite citronsaft och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i smeten.
Fukta första bottnet med mjölkblandningen. Häll sedan jordgubbsmoussen på bottnet. Lägg på nästa skiva, fukta och häll sedan citronmoussen på. Lägg till sist den sista skivan och fukta den. Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädde, tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg på sockermassan. Spritsa kanterna. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar