måndag 13 april 2015

Amerikansk ostkaka



Botten

200 g havrekex

100 g margarin


Fyllning

600 g naturell färskost

200 g creme fraiche

2 dl socker

2 msk potatismjöl

4 ägg

2 msk citronsaft


Krossa kexen. Smält margarinet. Blanda margarin och kex till en jämn smet. Placera bakplåtspapper på bottnet av en form med löstagbar kant. Tryck ut smeten i formen även på kanterna nertill.
Vispa färskost, creme fraiche, socker och potatismjöl till en jämn massa med elvisp. Vispa i äggen ett i taget, tillsätt citronsaften.
Häll fyllningen i formen och grädda ca 1 timme i 175 gradig ugn. Låt kakan svalna, ställ sedan i kylskåp i några timmar eller till nästa dag.
Servera gärna med färska jordgubbar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar