Botten
350 g smör
5½ dl havregryn
5½ dl vetemjöl
3 dl farinsocker
2 tsk bikarbonat
Limekräm
2 limer
4 dl creme fraiche
3 dl socker
2 msk potatismjöl
1 msk malen ingefära
1 msk vaniljsocker
4 ägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Limekräm: Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienserna utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt svalna.
Botten: Smält smöret och låt det svalna. Mät upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
Rör ner äggen i limekrämen.Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i trekantiga bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar