fredag 1 mars 2013

Havresnibbar med lime



Botten

350 g smör

5½ dl havregryn

5½ dl vetemjöl

3 dl farinsocker

2 tsk bikarbonat


Limekräm

2 limer

4 dl creme fraiche

3 dl socker

2 msk potatismjöl

1 msk malen ingefära

1 msk vaniljsocker

4 ägg


Sätt ugnen på 175 grader. 
Limekräm: Riv skalet av båda limerna och pressa saften ur den ena. Blanda alla ingredienserna utom äggen i en kastrull. Värm och låt sjuda under omrörning 2-3 minuter. Låt svalna.
Botten: Smält smöret och låt det svalna. Mät upp havregryn, mjöl, farinsocker och bikarbonat. Tillsätt smör och arbeta samman till en smulig massa. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut havremassan i formen och grädda mitt i ugnen 6-8 minuter.
Rör ner äggen i limekrämen.Fördela den jämnt över hela havrebottnen. Grädda mitt i ugnen tills toppkrämen stelnar, ca 20 minuter. Låt kakan svalna. Skär den i trekantiga bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar