söndag 3 mars 2013

Chokladrutor med dajm


Botten

2 ägg

3 dl socker

150 g smör 

4½dl vetemjöl

1 msk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1½dl mjölk


Glasyr

250 g smör

4 dl socker

3 äggulor

1 msk vaniljsocker

2 dubbeldajm


Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i smeten och blanda. Häll smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
Glasyr: Blanda smör, socker äggulor och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad dajm. Låt stelna och skär i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar