Botten
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
4½dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1½dl mjölk
Glasyr
250 g smör
4 dl socker
3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 dubbeldajm
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål. Vänd ner mjölblandningen växelvis med det smälta smöret och mjölken i smeten och blanda. Häll smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter och låt svalna.
Glasyr: Blanda smör, socker äggulor och vaniljsocker i en kastrull. Värm under omrörning tills smeten tjocknar. Bred över kakan och strö över grovt hackad dajm. Låt stelna och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar