Botten
300 g havrekex
100 g smör
Fyllning
1 paket vispgrädde
1 platta (120 g ) vitchoklad
1 burkar kvarg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
2 msk citronsaft
2 stora dajm plattor
Smält smöret. Smula kexen och blanda i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden, tillsätt sockren och kvargen. Smält chokladen. Låt svalna. Hacka dajmen i små bitar. Blanda sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och dajmbitarna. Lös upp gelatinbladen i kokande vatten, häll blandningen i smeten i en tunn stråle och rör om hela tiden. Häll smeten i formen på kexsmulorna. Låt stå i kylskåp tills nästa dag. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar