måndag 12 november 2012

Dajmkaka till farsdag



Botten

300 g havrekex

100 g smör


Fyllning

1 paket vispgrädde

1 platta (120 g ) vitchoklad

1 burkar kvarg

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

4 gelatinblad

2 msk citronsaft

2 stora dajm plattor


Smält smöret. Smula kexen och blanda i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden, tillsätt sockren och kvargen. Smält chokladen. Låt svalna. Hacka dajmen i små bitar. Blanda sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och dajmbitarna. Lös upp gelatinbladen i kokande vatten, häll blandningen i smeten i en tunn stråle och rör om hela tiden. Häll smeten i formen på kexsmulorna. Låt stå i kylskåp tills nästa dag. Dekorera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar