söndag 15 april 2012

Aprikosmoussekaka



Botten

200 g digestivekex

100 g margarin


På bottnet

1 dl aprikossylt


Aprikosmousse

12 gelatinblad

2 paket vispgrädde

2 burkar Mascarponeost

2 dl socker

3 dl aprikospure


Aprikosgele´

2 gelatinblad

2 dl aprikospure



Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåp. 
Aprikosmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda färskosten, socker och puren, tillsätt den vispade grädden. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten. Häll gelatinblandnigen i en tunn stråle i smeten. 
Lägg aprikossylten på bottnet och häll sedan aprikosmoussen utanpå. Ställ i kylskåp till nästa dag.
Aprikosgele´: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp 1 dl aprikospure och lös upp gelatinbladen i det. Ta bort från plattan och häll sedan i resten av puren. Häll blandningen på kakan. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar