Botten
200 g digestivekex
100 g margarin
På bottnet
1 dl aprikossylt
Aprikosmousse
12 gelatinblad
2 paket vispgrädde
2 burkar Mascarponeost
2 dl socker
3 dl aprikospure
Aprikosgele´
2 gelatinblad
2 dl aprikospure
Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåp.
Aprikosmousse: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda färskosten, socker och puren, tillsätt den vispade grädden. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten. Häll gelatinblandnigen i en tunn stråle i smeten.
Lägg aprikossylten på bottnet och häll sedan aprikosmoussen utanpå. Ställ i kylskåp till nästa dag.
Aprikosgele´: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp 1 dl aprikospure och lös upp gelatinbladen i det. Ta bort från plattan och häll sedan i resten av puren. Häll blandningen på kakan. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar