Den här kakan gjorde jag till påsken.
Botten
200 g Dominokex
75 g margarin
Fyllning
5 gelatinblad
1 paket Flora Vanilla
400 g Mascarponeost
1 dl apelsinmarmelad
1 burk apelsinyoghurt
200 g vitchoklad
1 dl apelsinsaft
Apelsingele´
3 gelatinblad
3 dl apelsinsaft
Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåp.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa vaniljsåsen till skum och blanda färskost, apelsinyoghurt och apelsinmarmelad. Smält chokladen och blanda den i smeten.
Värm upp apelsinsaften och lös upp gelatinbladen i saften. Häll gelatinblandningen i en tunn stråle i smeten. Häll smeten i formen och ställ i kylskåp till nästa dag.
Tillred apelsingelen Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp ½ dl apelsinsaft och lös upp gelatinbladen i saften. Häll i resten av saften. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar