tisdag 10 april 2012

Apelsin - vitchokladkaka

Den här kakan gjorde jag till påsken.



Botten

200 g Dominokex

75 g margarin


Fyllning

5 gelatinblad

1 paket Flora Vanilla

400 g Mascarponeost

1 dl apelsinmarmelad

1 burk apelsinyoghurt

200 g vitchoklad

1 dl apelsinsaft


Apelsingele´

3 gelatinblad

3 dl apelsinsaft


Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåp. 
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa vaniljsåsen till skum och blanda färskost, apelsinyoghurt och apelsinmarmelad. Smält chokladen och blanda den i smeten.
Värm upp apelsinsaften och lös upp gelatinbladen i saften. Häll gelatinblandningen i en tunn stråle i smeten. Häll smeten i formen och ställ i kylskåp till nästa dag.
Tillred apelsingelen Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp ½ dl apelsinsaft och lös upp gelatinbladen i saften. Häll i resten av saften. Häll blandningen i formen. Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar