söndag 25 mars 2012

Tonfisk-ägg smörgåskaka

Jag gjorde också den här smörgåskakan till samma kalas som prinsess- och bilkakan. 


3 st ljusa rostbröd

2 st mörka rostbröd


Fuktning

grönsaksbuljong



Fyllning 1

3 st tonfiskburkar

en bit purjolök

ca 1 dl majonäs

dill

citronpeppar, vitpeppar



Fyllning 2

10 st kokta ägg

ca 1 dl majonäs

vitpeppar, salt


Utanpå kakan

3 paket vispgrädde

ca 1 dl majonäs


Dekorering

sallad

räkor

vindruvor



Tillred fyllningarna.
Skär bort kanterna från brödena. Rada 12 st ljusa bröd på ett fat. Fukta. Lägg på halva tonfisksmeten. Rada mörka bröd. Fukta. Lägg halva äggfyllningen på. Fortsätt lika tills du  har 5 lager med bröd. Ställ i kylskåp tills nästa dag.
Vispa grädden och blanda i majonäsen. Lägg ovanpå kakan och på sidorna. Dekorera med sallad, räkor och vindruvor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar