Den här kakan gjorde jag till min mamma.
Botten
6 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fuktning
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
Drottningmousse
6 gelatinblad
1 paket vispgrädde
2 burkar kvarg, drottning
1 dl socker
Dekorering
2 paket vispgrädde
½ dl socker
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Häll sedan de i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 gradig ugn i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i tre delar.
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa grädden och tillsätt sockret. Blanda kvargen i grädden. Värm ½ dl vatten och blöt upp gelatinbladena. Tillsätt gelatinblandningen i drottningmoussen. Lägg första bottnet i en form med löstagbar kant. Fukta. Häll sedan halva moussen på bottnen. Sätt en ny skiva och gör på samma vis. Lägg på den sista skivan och låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädden och tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg marsipanskivan på och spritsa kakans sidor. Dekorera med blommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar