måndag 9 maj 2011

Morsdagskaka

Den här kakan gjorde jag till min mamma.



Botten

6 ägg

2 dl socker

2½ dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

1 tsk bakpulver


Fuktning

2 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker



Fyllning

Drottningmousse

6 gelatinblad

1 paket vispgrädde

2 burkar kvarg, drottning

1 dl socker


Dekorering

2 paket vispgrädde

½ dl socker


Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Häll sedan de i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 gradig ugn i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i tre delar.
Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa grädden och tillsätt sockret. Blanda kvargen i grädden. Värm ½ dl vatten och blöt upp gelatinbladena. Tillsätt gelatinblandningen i drottningmoussen. Lägg första bottnet i en form med löstagbar kant. Fukta. Häll sedan halva moussen på bottnen. Sätt en ny skiva och gör på samma vis. Lägg på den sista skivan och låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädden och tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg marsipanskivan på och spritsa kakans sidor. Dekorera med blommor. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar