måndag 9 maj 2011

Morsdagskaka

Den här kakan gjorde jag till min svärmor till morsdagen. Hon ville ha en ost- mousse kaka.




Smulbotten

200 g digestive kex

100 g margarin 


Fyllning

4 gelatinblad

2 dl vispgrädde

2 burkar kvarg med vit choklad och lime

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker


Klipp till en bit bakplåtapapper att täcka bottnen i en form med löstagbart botten. Smula kexen. Rör det smälta smöret i smulorna och tryck ut smuldegen över bakplåtspappret i formen. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i rikligt kallt vatten. Vispa grädden. Rör kvargen och sockren i skummet. Krama vätskan ur gelatinbladen och lös dem i ett par msk kokhett vatten. Tillsätt gelatinblandningen i en tunn stråle i fyllningen under omröring. Häll fyllningen i formen. Låt tårtan stelna minst 3-4 timmar i kylskåp. Lossna tårtan från formen, ställ den på ett fat. Dekorera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar