söndag 22 maj 2011

Avskedskaka

Den här kakan var en avskedskaka och önskemålet var att den skulle vara vit. 





Botten

6 ägg

2 dl socker

2½ dl vetemjöl

½ dl potatismjöl

1 tsk bakpulver


Fuktning

2 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker



Fyllning

Jordgubbsmousse

3 gelatinblad

½ paket vispgrädde

½ burk kvarg

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

200 g jordgubbar


Diplomatkräm

1 påse vaniljsåsingredienser

2 dl mjölk

1 paket vispgrädde


Garnering

2 paket vispgrädde

½ dl socker

125 g vit sockermassa


Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Häll sedan de i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 gradig ugn i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i tre delar.

Tillred jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea jordgubbarna. Blanda kvarg och sockren i jordgubbspuren. Vispa grädden. Blanda ner vispgrädden. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen. 
Tillred diplomatkrämen. Blanda ner vaniljsåsingredienserna i mjölken. Vispa grädden. Blanda vaniljsåsen i vispgrädden. 
Fukta första bottnet med mjölkblandningen. Häll sedan jordgubbsmoussen på bottnet. Lägg på nästa skiva, fukta och häll sedan diplomatkrämen på. Lägg till sist den sista skivan och fukta den. Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädde, tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg på sockermassan. Spritsa kanterna. Dekorera.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar