Den här kakan var en avskedskaka och önskemålet var att den skulle vara vit.
Botten
6 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fuktning
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
Jordgubbsmousse
3 gelatinblad
½ paket vispgrädde
½ burk kvarg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
Diplomatkräm
1 påse vaniljsåsingredienser
2 dl mjölk
1 paket vispgrädde
Garnering
2 paket vispgrädde
½ dl socker
125 g vit sockermassa
Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Häll sedan de i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 gradig ugn i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär bottnen i tre delar.
Tillred jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea jordgubbarna. Blanda kvarg och sockren i jordgubbspuren. Vispa grädden. Blanda ner vispgrädden. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen.
Tillred diplomatkrämen. Blanda ner vaniljsåsingredienserna i mjölken. Vispa grädden. Blanda vaniljsåsen i vispgrädden.
Fukta första bottnet med mjölkblandningen. Häll sedan jordgubbsmoussen på bottnet. Lägg på nästa skiva, fukta och häll sedan diplomatkrämen på. Lägg till sist den sista skivan och fukta den. Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädde, tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg på sockermassan. Spritsa kanterna. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar