Botten
200 g digestivekex
100 g margarin
Wienernougatmousse
½ paket vispgrädde
½ paket naturell färskost
½ burk kvarg
1 dl socker
1 dl wienernougatcrush
3 gelatinblad
Jordgubbsmousse
½ paket vispgrädde
½ paket naturell färskost
½ burk kvarg
1 dl socker
250 g jordgubbar
3 gelatinblad
Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Laga moussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Tillsätt färskosten och kvargen samt sockret. Häll hälften av blandningen i en annan skål och tillsätt wienernougatcrushen. Lös upp 3 gelatinblad i kokande vatten och häll i wienernougatmoussen. Blanda väl. Häll moussen i formen. Sätt i kylskåpet och stelna.
Laga jordgubbsmoussen i den andra skålen, tillsätt pureade jordgubbar. Lös upp 3 gelatinblad i kokande vatten och häll i jordgubbsmoussen. Häll jordgubbsmoussen i formen ovanpå wienernougatmoussen. Ställ i kylskåpet. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar