söndag 1 maj 2011

Jordgubb-wienernougatkaka



Botten

200 g digestivekex

100 g margarin


Wienernougatmousse

½ paket vispgrädde

½ paket naturell färskost

½ burk kvarg

1 dl socker

1 dl wienernougatcrush

3 gelatinblad


Jordgubbsmousse

½ paket vispgrädde

½ paket naturell färskost

½ burk kvarg

1 dl socker

250 g jordgubbar

3 gelatinblad



Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Laga moussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Tillsätt färskosten och kvargen samt sockret. Häll hälften av blandningen i en annan skål och tillsätt wienernougatcrushen. Lös upp 3 gelatinblad i kokande vatten och häll i wienernougatmoussen. Blanda väl. Häll moussen i formen. Sätt i kylskåpet och stelna.
Laga jordgubbsmoussen i den andra skålen, tillsätt pureade jordgubbar. Lös upp 3 gelatinblad i kokande vatten och häll i jordgubbsmoussen. Häll jordgubbsmoussen i formen ovanpå wienernougatmoussen. Ställ i kylskåpet. Dekorera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar