söndag 22 maj 2011

Choklad-jordgubbskaka



Botten

200 g digestive kex

100 g margarin


På bottnet

2½ dl jordgubbar

100 g riven choklad


Jordgubbsmousse

6 gelatinblad

1 paket vispgrädde

1 burk Mascarponeost

1 burk creme fraiche

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

½ l färska jordgubbar


Dekorering

2½ dl färska jordgubbar

100 g choklad


Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
Skiva jordgubbarna och lägg dem på bottnet. Riv chokladen och lägg ovanpå jordgubbarna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Tillsätt färskost, creme fraiche, sockren och pureade jordgubbarna. Lös upp gelatinbladen i kokande vatten och häll i en tunn stråle i smeten. Blanda väl och häll i formen. Låt stelna i kylskåp tills nästa dag. Dekorera med jordgubbar och choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar