torsdag 7 april 2011

Vitchoklad-dajmkaka

Den här kakan gjorde jag till min sons namnsdag.




Botten

300 g digestivekex

100 g smör


Fyllning

2 paket vispgrädde

2 plattor (a´120 g ) vitchoklad

2 burkar kvarg

2 dl socker

4 tsk vaniljsocker

8 gelatinblad

4 msk citronsaft

4 stora dajm plattor


Smält smöret. Smula kexen och blanda i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden, tillsätt sockren och kvargen. Smält chokladen. Låt svalna. Hacka dajmen i små bitar. Blanda sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och dajmbitarna. Lös upp gelatinbladen i kokande vatten, häll blandningen i smeten i en tunn stråle och rör om hela tiden. Häll smeten i formen på kexsmulorna. Låt stå i kylskåp tills nästa dag. Dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar