Den här kakan gjorde jag till min sons namnsdag.
Botten
300 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
2 paket vispgrädde
2 plattor (a´120 g ) vitchoklad
2 burkar kvarg
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
8 gelatinblad
4 msk citronsaft
4 stora dajm plattor
Smält smöret. Smula kexen och blanda i det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden, tillsätt sockren och kvargen. Smält chokladen. Låt svalna. Hacka dajmen i små bitar. Blanda sedan ner den smälta chokladen, citronsaften och dajmbitarna. Lös upp gelatinbladen i kokande vatten, häll blandningen i smeten i en tunn stråle och rör om hela tiden. Häll smeten i formen på kexsmulorna. Låt stå i kylskåp tills nästa dag. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar