Den här kakan gjorde jag till min systers födelsedag. Hon önskade sej en limegrön kaka. Den innehåller jordgubbsmousse och vitchokladmousse.
Rosorna är gjorda av sockermassa och bladena av marsipan.
Använde färdigt botten.
Fuktning
2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Fyllning
Jordgubbsmousse
3 gelatinblad
½ paket vispgrädde
½ burk kvarg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g jordgubbar
Vitchokladmousse
120 g vitchoklad
100 g naturell färskost
1 paket vispgrädde
Dekorering
3 paket vispgrädde
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
200 g limegrön marsipan
Tillred jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea jordgubbarna. Blanda kvarg och sockren i jordgubbspuren. Vispa grädden. Blanda ner vispgrädden. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen.
Tillred vitchokladmoussen. Smält chokladen. Låt svalna. Blanda färskosten i chokladen. Vispa grädden. Tillsätt choklad-ostblandningen i vispgrädden.
Lägg första bottnet i en form med löstagbar kant, fukta bottnet med mjölkblandningen. Häll sedan jordgubbsmoussen på bottnet. Lägg på nästa skiva, fukta och häll sedan chokladmoussen på. Lägg till sist den sista skivan och fukta den. Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädde, tillsätt sockren. Lägg grädde på kakans sidor och ovanpå. Lägg på marsipanen. Spritsa kanterna. Dekorera med rosor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar