fredag 1 april 2011

Laxpaj med örtsås



Pajdeg


3 dl vetemjöl

150 g smör eller margarin

2 msk vatten


Fyllning


300 g strimlad regnbågsforell

1 dl dill

1 påse fisksåsingredienser

100 g creme fraiche för matlagning med lökblandning

1½ dl vatten

1 ägg


Örtsås


2 dl creme fraiche

3 msk majonnäs

1 dl hackade örter, dill, persilja, gräslök

salt, peppar


Värm ugnen till 200 grader. Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg.
Kavla ut och lägg i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Grädda bottnen 10 minuter. Hacka dillen. Stek forellstrimlorna 5 minuter i olja i stekpanna. Lägg strimlorna i pajskalet och strö dillen på. Blanda fisksåsingredienserna, creme fraiche och ägget, häll blandningen över fyllningen. Grädda 30 minuter på nedersta falsen. Rör ihop creme fraiche, majonnäs och örter, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till pajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar