lördag 26 mars 2011

Alexandersbakelser



Botten

400 g mjukt smör

2 dl socker

2 ägg

2 tsk bakpulver

9 dl vetemjöl


Fyllning

250 g äppelmarmelad


Glasyr

500 g florsocker

½ dl citronsaft

rosa pastafärg


Blanda smör och socker. Tillsätt äggena. Blanda mjöl och bakpulver sinsemellan. Blanda ner mjölet i smeten. Låt stå svalt i ca en halv timme täckt med folie. Kavla ut degen jämn på två ugnsplåtar med bakplåtspapper på. Lägg äppelmarmelad på den ena och lägg den andra bottnen ovanpå. Tag bort bakplåtspappret. Lägg i  ugnen 175 grader i 15 minuter.
Gör glasyren: Mät upp florsocker och blanda i citronsaften lite åt gången. Blanda tills glasyren är jämn och fin. Bred på glasyren på bottnet. Ställ i kylskåpet. När glasyren har stelnat skär den i bitar med en vass kniv.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar