söndag 10 april 2011

Svartvinbärs-chokladkaka

Den här kakan gjorde jag också till min systers födelsedag.



Botten

200 g digestivekex

100 g margarin


Fyllning

Chokladmousse

1 paket vispgrädde

125 g mörk choklad

100 g färskost med vaniljsmak


Svartvinbärsmousse

5 gelatinblad

1 paket vispgrädde

100 g kvarg

100 g naturell färskost

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

250 g svartavinbär


Krossa kexen och tillsätt smält smör. Tryck ut kexen i en form med löstagbar kant. Smält chokladen. Vispa grädden och tillsätt osten. Blanda i den smälta chokladen. Häll chokladmoussen i formen ovanpå kexbottnet och lägg i kylskåp för att stelna. 
Tillred svartavinbärsmoussen. Purea svartavinbären. Lägg gelatinbladen i blöt
i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt kvarg, färskost, socker och svartavinbärspuren. Lös upp gelatinbladen i varmt vatten och häll i en tunn stråle i svartavinbärsmoussen. Häll moussen i formen ovanpå chokladmoussen. Lägg i kylskåp och stelna till nästa dag. Dekorera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar