Botten
200 g digestivekex
100 g margarin
Fyllning
Chokladmousse
1 paket vispgrädde
125 g mörk choklad
100 g färskost med vaniljsmak
Svartvinbärsmousse
5 gelatinblad
1 paket vispgrädde
100 g kvarg
100 g naturell färskost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g svartavinbär
Krossa kexen och tillsätt smält smör. Tryck ut kexen i en form med löstagbar kant. Smält chokladen. Vispa grädden och tillsätt osten. Blanda i den smälta chokladen. Häll chokladmoussen i formen ovanpå kexbottnet och lägg i kylskåp för att stelna.
Tillred svartavinbärsmoussen. Purea svartavinbären. Lägg gelatinbladen i blöt
i kallt vatten. Vispa grädden och tillsätt kvarg, färskost, socker och svartavinbärspuren. Lös upp gelatinbladen i varmt vatten och häll i en tunn stråle i svartavinbärsmoussen. Häll moussen i formen ovanpå chokladmoussen. Lägg i kylskåp och stelna till nästa dag. Dekorera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar