måndag 21 mars 2011

Vändagskaka

Den här kakan gjorde jag till vändagen. Rosorna har jag gjort själv av sockermassa, bladena är gjorda av marsipan.




Använde färdigt botten till den här kakan.
Skar bottnet till ett hjärta.


Fuktning

2 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker


Fyllning

Jordgubbsmousse

3 gelatinblad

½ paket vispgrädde

½ burk kvarg

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

200 g jordgubbar


Chokladmousse

1 paket vispgrädde

125 g mörkchoklad

100 g färskost med vaniljsmak

Dekorering

2 paket vispgrädde

½ dl socker

200 g rosa marsipan



Tillred jordgubbsmoussen. Lägg gelatinbladen iblöt. Tina frysta jordgubbar och purea dem med en stavmixer. Tillsätt kvargen och blanda. Vispa grädden och tillsätt sockren. Blanda vispgrädden i jordbubbsmoussen. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen.
Tillred chokladmoussen. Smält chokladen i mikrovågsugnen och låt svalna. Blanda chokladen i färskosten. Vispa grädden och tillsätt den i chokladblandningen. Fukta bottnet.
Häll jordbubbsmoussen på det första bottnen. Lägg en ny skiva ovanpå och fukta, häll sedan chokladmousse på den. Lägg den sista skivan utanpå och låt kakan stå i kylskåpet till nästa dag.
Vispa grädden och tillsätt sockret. Lägg vispgrädde ovanpå kakan och på sidorna. Lägg på marsipanen och spritsa sidorna. Dekorera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar