lördag 2 mars 2019

Key limepaj


Botten

200g digestivekex, ca 14st
100g smält smör

Fyllning

6 äggulor
400g kondenserad mjölk
1dl pressad limesaft, ca 3 frukter
1 msk fint rivet limeskal

Garnering

2dl vispad grädde
Limefrukt


Mixa kexen till smulor, blanda ihop med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, tryck även upp en bit på kanterna.
Grädda pajskalet i 200 graders ugn i ca 8 min. Låt svalna.

Vispa äggulorna till skum, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills det tjocknar.
Blanda ner limesaften och skal. Häll smeten i pajskalet. Grädda i 175 graders ugn i 12-15 min. Låt svalna i kylskåp i ca 3 tim.

Garnera med vispad grädde och lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar