Den här smörgåskakan gjorde jag till mina barns födelsedagskalas.
3 st ljusa rostbröd
2 st mörka rostbröd
Fuktning
grönsaksbuljong
Fyllning 1
4 st tonfiskburkar
en bit purjolök
ca 1 dl majonäs
dill
citronpeppar, vitpeppar
Fyllning 2
12 st kokta ägg
ca 1 dl majonäs
vitpeppar, salt
Utanpå kakan
3 paket vispgrädde
ca 1 dl majonäs
Dekorering
sallad
räkor
vindruvor
Tillred fyllningarna.
Skär bort kanterna från brödena. Rada 12 st ljusa bröd på ett fat. Fukta. Lägg på halva tonfisksmeten. Rada mörka bröd. Fukta. Lägg halva äggfyllningen på. Fortsätt lika tills du har 5 lager med bröd. Ställ i kylskåp tills nästa dag.
Vispa grädden och blanda i majonäsen. Lägg ovanpå kakan och på sidorna. Dekorera med sallad, räkor och vindruvor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar