tisdag 31 juli 2012

Vitchokladmoussekaka med jordgubb och hallon

Den här kakan gjorde jag när min man fyllde år.





Botten


200 g digestive kex

100 g margarin



Fyllning


4 gelatinblad

2 burkar kvarg

½ dl socker

1 tsk vaniljsocker

200 g vitchoklad

2 dl vispgrädde

2 msk citronsaft


På ytan


4 dl jordgubbar och hallon

3 dl röd sockrad utspädd saft

5 gelatinblad


Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ i kylskåp.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden till skum. Blanda sockren och citronsaften i kvargen. Tillsätt chokladen och den vispade grädden. Lös upp gelatinbladen i en skvätt kokande vatten. Häll gelatinblandningen i en tunn stråle i smeten, rör om hela tiden. Häll sedan fyllningen i formen. Ställ i kylskåp till nästa dag.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rada bären på ytan. Koka upp en skvätt vatten och lös upp gelatinbladen. Blanda gelatinblandningen i saften. Häll saften över ytan och ställ kakan i kylskåp några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar