måndag 14 maj 2012

Morsdagskaka





Botten

200 g digestive kex

100 g margarin



Vitchokladmousse

120 g vitchoklad

100 g naturell färskost

1 paket vispgrädde


Jordgubbsmousse

5 gelatinblad

1 paket vispgrädde

1 burk kvarg

1 dl socker

200 g jordgubbar


Smula kexen och blanda i det smälta margarinet. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant.
 Smält chokladen. Låt svalna. Blanda färskosten i chokladen. Vispa grädden. Tillsätt choklad-ostblandningen i vispgrädden. Häll smeten ovanpå kexbottnet. Ställ i kylskåp.
 Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea jordgubbarna. Blanda kvarg och sockret i jordgubbspuren. Vispa grädden. Blanda ner vispgrädden. Värm lite vatten och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen. Häll jordgubbsmoussen ovanpå vitchokladmoussen. Ställ i kylskåp till nästa dag. Dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar