Botten
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vispgrädde
3,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakaopulver
125 g mörk choklad
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
½ dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
2 ½ msk starkt kallt kaffe
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och grädde. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Hacka chokladen grovt. Vänd ner mjölblandningen och chokladen i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20-30 minuter i 200 gradig ugn.
Glasyr: Smält smöret. Dra kastrullen från värmen och rör ner florsocker, kakao och vaniljsocker. Smaksätt med kaffe. Bred krämen på kakan. Låt stelna. Skär sedan i bitar.
125 g mörk choklad
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
½ dl kakaopulver
1 msk vaniljsocker
2 ½ msk starkt kallt kaffe
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och grädde. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Hacka chokladen grovt. Vänd ner mjölblandningen och chokladen i äggsmeten. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20-30 minuter i 200 gradig ugn.
Glasyr: Smält smöret. Dra kastrullen från värmen och rör ner florsocker, kakao och vaniljsocker. Smaksätt med kaffe. Bred krämen på kakan. Låt stelna. Skär sedan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar