måndag 7 maj 2012

Köttfärspaj



Pajdeg

150 g margarin

3 dl vetemjöl

2 msk vatten


Fyllning

400 g stekmaletkött

1 purjolök

2 dl ketchup

1½ tsk salt

2 krm vitpeppar

1 tsk körvel

2 krossade vitlöksklyftor

1 tsk curry

2 dl riven ost

2 ägg

2 dl mjölk


Nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Forma snabbt till en deg och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Tryck sedan ut pajdegen i en smord pajform. 
Stek köttet och purjolöken, tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra i minst 30 minuter.
Låt svalna innan fyllningen öses i pajformen. Strö över osten. Vispa samman ägg och mjölk och slå blandningen över fyllningen. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar