måndag 21 mars 2011

Chokomuffins



Chokladmuffins,12 st

100 g mörk choklad

150 g smör, rumstempererat

1½ dl socker

2 ägg

2 msk kakao

2 dl vetemjöl


Garnering

150 g naturell färskost

1 dl florsocker

2 tsk citronsaft

riven mörk choklad


Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en ugnsfast form placerad över en kastrull med sjudande vatten. Ställ åt sidan att svalna.
Vispa smör och socker i en skål till en ljus, fluffig smet, tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner den smälta chokladen och kakao. Häll i mjöl och rör om.
Skeda över smeten i pappersformar och grädda ca 20 minuter till muffinsen rest sej. Låt muffinsen svalna.
Vispa ihop färskosten, florsocker och citronsaften till en slät smet. Fördela glasyren över muffinsen och strö över riven choklad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar