måndag 30 mars 2020

Morotskaka utan socker


4,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1,5 tsk ingefära, malen
3 dl rivna morötter
3 ägg
1 dl rapsolja
5 msk flytande honung
1 msk citronsaft


Frosting

100 g smör
0,5 citron, saften + skalet
200 g färskost
3 msk lättströ


Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de rivna morötterna, ägg, rapsolja, honung och citronsaft i en skål. Blanda alla torra ingredienser sinsemellan. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i en form ca 22-24 cm med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Frosting: Vispa ihop ingredienserna med elvisp. Bred glasyren över kakan när den har svalnat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar