lördag 27 september 2014

Äppelmoussekaka

Den här gjorde jag också till min mammas födelsedag.




Botten

300 g havrekex

100 g smält margarin


Äppelmousse

6 gelatinblad

2 paket vispgrädde

1 burk mascarponeost

1 burk creme fraiche

1½ dl socker

5 dl äppel pure


På ytan

1½ dl äppel pure

1½ dl vatten

3 gelatinblad

lite grön pastafärg


Smält margarinet och smula kexen. Blanda dem och tryck ut kexsmeten i en form med löstagbar kant.

Tillred fyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Tillsätt  mascarponeosten, creme fraiche, socker och 4 dl äppelpuren. Värm upp 1 dl äppelpure och lös upp gelatinbladen. Häll gelatinblandningen i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen. Låt stelna i kylskåp till nästa dag.

Tillred glasyren. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Värm upp 1½ dl äppelpure och lös upp gelatinbladen. Tillsätt vattnet och pastafärgen och blanda. Häll gelatinblandningen på kakan och ställ i kylskåp för att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar