tisdag 2 september 2014

40-års kaka





Använde färdigt tårtbotten


Fuktning

2 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker



Fyllning

Päron-tjinuskimousse

4 gelatinblad

1 paket vispgrädde

2 burkar päron-tjinuskikvarg

1 msk vaniljsocker



Vaniljmousse

4 gelatinblad

1 paket vispgrädde

2 burkar vaniljkvarg

1 msk vaniljsocker


Garnering

2 paket vispgrädde

½ dl socker


Tillred päron-tjinuskimoussen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden. Värm lite vatten med vaniljsockret och blöt upp gelatinbladen. Tillsätt gelatinblandningen i kvargen. Blanda i vispgrädden.
Tillred vaniljmoussen på samma sätt som päron-tjinuskimoussen.
Fukta första bottnet med mjölkblandningen. Häll sedan päron-tjinuskimoussen på bottnet. Lägg på nästa skiva, fukta och häll sedan vaniljmoussen på. Lägg till sist den sista skivan och fukta den. Låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.
Vispa grädde, tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan. Lägg på sockermassan. Spritsa kanterna. Dekorera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar