torsdag 24 juli 2014

Smurfkaka

Den här gjorde jag till min sons födelsedag. 



Botten

200 g digestive kex

100 g margarin 


Fyllning

4 gelatinblad

2 dl vispgrädde

1 burk kvarg med päron och tjinuski

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker


Klipp till en bit bakplåtapapper att täcka bottnen i en form med löstagbart botten. Smula kexen. Rör det smälta smöret i smulorna och tryck ut smuldegen över bakplåtspappret i formen. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i rikligt kallt vatten. Vispa grädden. Rör kvargen och sockren i skummet. Krama vätskan ur gelatinbladen och lös dem i ett par msk kokhett vatten. Tillsätt gelatinblandningen i en tunn stråle i fyllningen under omröring. Häll fyllningen i formen. Låt tårtan stelna i kylskåp över natten. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar