Den här gjorde jag till min sons födelsedag.
Botten
200 g digestive kex
100 g margarin
Fyllning
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 burk kvarg med päron och tjinuski
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
Klipp till en bit bakplåtapapper att täcka bottnen i en form med löstagbart botten. Smula kexen. Rör det smälta smöret i smulorna och tryck ut smuldegen över bakplåtspappret i formen. Blötlägg gelatinbladen ca 5 minuter i rikligt kallt vatten. Vispa grädden. Rör kvargen och sockren i skummet. Krama vätskan ur gelatinbladen och lös dem i ett par msk kokhett vatten. Tillsätt gelatinblandningen i en tunn stråle i fyllningen under omröring. Häll fyllningen i formen. Låt tårtan stelna i kylskåp över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar