måndag 21 mars 2011

Prinsesskaka

Den här kakan gjorde jag till min dotters 4-års födelsedagskalas. Hon ville ha en färdig kakbild med Disneys prinsessorna.



Använde färdigt botten till den här kakan.


Fuktning

2 dl mjölk

2 tsk vaniljsocker



Fyllning

Jordgubbsmousse

5 gelatinblad

1 paket vispgrädde

1 burk kvarg, naturell

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

300 g jordgubbar



Dekorering

2 paket vispgrädde

rosa pastafärg

½ dl socker



Lägg gelatinbladen i blöt. Tina frysta jordgubbar eller använd färska. Purea jordgubbarna med en stavmixer. Tillsätt kvargen och blanda. Vispa grädden. Tillsätt sockren i grädden. Blanda grädden i jordgubbsmoussen. Värm ½ dl vatten och blöt upp gelatinbladena. Tillsätt gelatinblandningen i jordgubbsmoussen. Lägg första bottnet i en form med löstagbar kant. Fukta. Häll sedan halva moussen på bottnen. Sätt en ny skiva och gör på samma vis. Lägg på den sista skivan och låt kakan stå i kylskåp till nästa dag.

Häll grädden i skålen och tillsätt pastafärgen. Vispa och tillsätt sockret. Lägg grädde ovanpå kakan och på sidorna. Lägg sedan kakbilden och spritsa kakans sidor.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar